Dix Sur Dix : “Carnaval à Nice“

 

Dix Sur Dix : “Carnaval à Nice

Nice staat bekend als de Franse carnavalsstad. Het carnaval begint in februari en duurt twee weken lang. Het Carnaval van Nice is een van de belangrijkste evenementen aan de Côte d’Azur in de winter. Dan leeft de stad twee weken lang op het ritme van de festiviteiten. Dit belangrijke volksfeest staat in het teken van humor, spot en poëzie. Er zijn een heleboel evenementen, zoals concerten, straattoneel en vuurwerk. Ieder jaar zakken meer dan 1.200.000 feestvierders naar Nice af. Wij waren één van hen!

 

 

De Corso is een parade met praalwagens en figuranten. De Bataille des Fleurs is een bloemenparade op de Promenade de Anglais, die al ontstaan is in 1876. Tegenover de zee, herinnert de “Bataille de fleurs” zich het natuurlijke erfgoed van de region. Het bloementhema komt eveneens naar voren door de kostuums die gedragen worden. Ook worden er duizenden bloemenblaadjes verstrooid over de menigte.

 

Op het Masséna plein is er een optocht van symbolisch- of grappig versierde wagens, vergezeld van animatie, straattheater en internationale muziekgroepen. Deze bizarre corso’s zijn als een wereldreis naar het onbekende… Gigantische met helium gevulde balonnen van allerlei figuren zweven boven de enthousiaste menigte.

 

 

 

 

De Carnavalesque Illuminé is de parade van lichtjes. Dit is het hoogtepunt van héél het carnavalsgebeuren in Nice.De stad baadt dan in het licht van versierde huizen, winkels en wagens. 

You may also like